Tips til at spare strøm derhjemme

Vi prøver alle at spare strøm derhjemme. Man kan gøre det for at begrænse mængden af C02 eller for at spare penge. Eller begge dele. Problemet er oftest at man har produktet derhjemme, som bare suger strøm selvom produktet ikke bliver brugt. De kan være alle vegne i dit hjem.

Synderne

Et godt eksempel vil være din telefon oplader. Eftersom vores forbrug af bærbare enheder så som iPads, iPhone og generelt bare smartphones er steget, så er hvorfor brug af opladere også steget. Alle hjem har sikkert på et givent tidspunkt mindst en lader i stikket. Hvad største delen ikke ved er at den sluger strøm, selvom den ikke lader en enhed. På en måned så vil denne ene enhed ikke ødelægge din strømregning, men hvis du begynder at ligge alle dine andre produkter oveni, så ender du med at få spildt utrolig meget strøm unødvendigt.

Tips og råd

Start med at tage stikket ud af produkter du ikke bruger ofte. Hvis du har en radio eller et gammelt tv du ikke bruger, så tag stikket ud indtil du skal bruge dem igen. Derudover så kan du begrænse mængden af produkter som du har tændt, selvom du ikke bruger dem. Her tænkes der på computere som står tændt uden brug, og fjernsyn som kører som baggrundsstøj, men du læser artikler på eb.dk. Til sidst så kan det være en god ide, at finde en grønt smartphone som ikke bruger så meget strøm næsten gang du skal udskifte din telefon. Det kan gavne dig i det lange løb.

Billede: 1lenore

Billede: crstnksslr