Lav din egen strøm

Der er i lang tid været fokus på global opvarmning og menneskets destruering af kloden, hvilket har øget folks opmærksomhed omkring emnet. Det betyder, at mange privatpersoner er blevet mere og mere villige til selv at indføre nogle tiltag i hjemmet, der både kan gavne kloden, miljøet og dem selv.

En stor energisluger i hjemmet er al den strøm vi forbruger til at lave mad, forskellige husholdnings apparater, hårde hvidevare, personlige pleje produkter, computere og lignende. Disse produkter bruger enormt meget strøm. Strøm vi får leveret via et kraftværk, der som oftest er drevet på kul, olie og gas – kun en meget lille del af denne strøm kommer fra vedvarende energikilder som vind-, vand- og solenergi.

Det har fået mange mennesker til at tage sagen i egen hånd installere solceller på deres tag, og derved generere deres egen strøm.

 

Hvad er en solcelle

En solcelle er et panel, der udsættes for stråling fra solen, der anvendes til at opvarme vand eller, producere elektricitet direkte. Dette er et produkt, der er blevet mere og mere udbredt dels fordi det er med til at aflaste kloden, men også fordi man i det lange løb kan spare penge ved at lave sin egen strøm. Der er selvfølgelig en større startomkostning ved at købe og få installeret solcellerne. Dette er dog godt givet ud, da man i det lange løb kan spare på elregningen, fordi man generer sin egen strøm via solens energi. Der er dermed en god måde at gøre sig mindre afhængig af de stigende elpriser og samtidig være med til at passe på vores klode, der i særdeleshed lider under vores overforbrug af kul, gas og olie.

Hvis du selv er lidt af en handyman, kan du også sætte dig ind i hvordan man monterer solcellerne på taget, hvis du vil spare noget på denne omkostning. Det kan være en god måde, at gøre det billigere på, da du i det tilfælde kun skal betale for selve solcelleanlægget. Det er dog ikke bare sådan lige at montere dem selv, så det kan være en god idé at alliere sig med en kompagnon og hjælpe hinanden.