Den mest strømbesparende vaskemaskine

Yirego er det spøjse navn på mærket af en af de mest strømbesparende vaskemaskiner på det danske marked. Den kan vaske dit tøj kun ved hjælp af 10 liter vand og du bruger slet ingen elektricitet. Du får til gengæld en smule motion, da du skal træde igennem på en fodpumpe for at få vasken igennem. Den kan klare hele 2,5 kilo tøj på fem minutter, hvorefter du kan hænge det til tørre.

Drumi

Maskinen hedder Drumi, og en er vaskemaskine som skal betjenes med foden. Den er 50cm i højden, og så vejer den knap 7 kilo. Den er derfor meget praktisk. Du kan tage den med på campingferie, eller med på hyttetur, hvis i har brug for det.

Anvendelse i praksis

Lad os komme tilbage til hvordan den kan betjenes med foden. Du skal blot tilføje vaskemiddel, hvorefter du skal trampe på en pedal i to minutter. Denen fodpedal får tromlen indeni til at rotere. Når maskinen er færdig, så kan du trykke på en knap for at tømme tromlen for vaskevandet. Derefter skal du hælde 5 liter vand igennem for at skylle tøjet. Pump videre i to minutter for at få tøjet skyllet, skyl vandet ud, og pump endnu et minut for at fjerne det sidste vand. Viola! Maskinen vil koste dig 900 kroner, og er nok bedst tilegnet singler eller sommerhuse.

Billede: precipicedesign