Spar penge og el

Vi er alle til en vis grad afhængig af strøm. Vi har brug for lys i huset. Vi har brug for at vaske tøj, og det er nødvendigt at køle vores madvare i vores køleskab. Det handler ofte om at bruge sin sunde fornuft, men andre gange handler det om investere i produkter, som på længere sigt vil gavne både miljøet og din strømregning.

Hvor kan pengene spares?

Vi som danskere bruger et væld af elektronisk udstyr på daglig basis. Vi er nogle af de førende i Europa. Det kan derfor være en god ide, at spare penge på dette område, da elektroniske produkter så som fladskærme og computere kan sluge meget strøm. Et godt tip til at spare strøm på din computer kan for eksempel være at bruge power management systemet som ofte er installeret i nyere computere. Det kan bruges til at finde hvilke programmer tager unødigt meget strøm, hvorefter disse slukkes.

Til den kreative

Hvis du er meget ivrig efter at spare strøm, så kan du eventuelt prøve alternative energi kilder. Det kan både være jordvarme, solvarme og vindenergi. Du kan endda gå så langt, at du opsætter din egen vindmøllen i haven. Dette kan gøres ved at du kontakter en mini-vindmølle leverandør, som kan forklare hvilke muligheder du har, hvor meget det muligvis vil reducere din strømforbrug og hvordan installationen vil foregå.

Jeg håber disse tips vil hjælpe dig i dit forsøg på begrænse dit el-forbrug.

Billede: Bryn Pinzgauer