Nedsæt strømforbruget med effektiv LED-belysning

LED-belysning med LED-pærer har gennem de seneste år erobret en væsentlig del af markedet, da man får mest for pengene med LED–løsninger.

LED-pærer er ekstremt strømbesparende og samtidigt med en meget lang levetid og kan anvendes på mange fleksible måder, hvilket er opskriften på en succes, især nu da prisen er faldet til et yderst konkurrencedygtigt niveau på langt under 100 kr. pr. pære, så er de i det lange løb også den klart billigste løsning.

Glødelamper, sparepærer, lysstofrør og halogenlamper er alle dyrere løsninger pr år, så i de fleste tilfælde er det et oplagt valg med LED-belysning.

Fakta om LED-lys

En LED-pære består i dag af en lang række meget små lysdioder, der er samlet i en standard pakning, der passer i en almindelig lampesokkel. Man kan fremstille lysdioder i en række forskellige farver som rød, grøn, gul, orange, blå samt hvid lys.

Da en lysdiode kan holde til næsten 50.000 timer, så er det omkring 10 gange længere holdbarhed end traditionelle pærer. Visse LED-pærer kan dæmpes med en dertil passende lysdæmper, som man kender det i forvejen fra almindelige pærer, og de kan fås i de mest gængse størrelser og sokler, så om få år har de fleste forbrugere skiftet over til den effektive LED-belysning.

En LED-pære vil teoretisk set aldrig skulle udskiftes, da den kan holde til mange års normalt forbrug, og derfor vil prisen på en LED-pære hurtigt kunne spare sig ind og med et ultralave el-forbrug vil man derved kunne opnå en automatisk besparelse på elregningen i de kommende år ud i fremtiden.

LED-belysning i erhvervslivet

Naturligvis anvendes der også LED-belysning overalt i erhvervslivet, da behovet er nogenlunde det samme som for private husstande. Normalt foregår udskiftningen i takt med udskiftning af pærer samt ved nyopførelser af bygninger, men også som LED maskinbelysning er LED udbredt i erhvervslivet.

Ved mange opgaver på både kontorer samt i produktionslokaler er der behov for en god og effektiv belysning, hvor LED maskinbelysning er det mest optimale valg.

Der er nemlig behov for en fleksibel og koncentreret belysning til at kunne betjene maskiner og apparater uden at lave fejltagelser, og her er det ofte påkrævet med en professionel leverandør af LED maskinbelysning som Hans Følsgaard, der er specialist i tekniske løsninger til erhvervslivet.

Her kan man nemlig få intelligent maskinbelysning såsom maskinlamper, indikatorlamper, lystårne, kabinet- og arbejdsbelysning samt advarselslamper i mange forskellige størrelser, former og farver. Det er ofte et krav til belysningen, at den skal være robust og være bestandig mod vand, fugt, støv og vibrationer.