Energirigtig belysning

Det er ikke kun blevet en dille at være miljøbevidst, det er også enormt vigtigt, at vi tænker på miljøet. Vi er blevet mere og mere opmærksomme på miljøet, og hvordan vi bør behandle det, hvilket også gælder når det kommer til belysning. Her kan du nemlig med fordel vælge energirigtig belysning, der tilgodeser miljøet, men samtidig vil give en behagelig belysning.

 

Lær hvordan du vælger den mest energirigtige lyskilde

EU’s energimærkning er en god guideline, der viser vej til den mest energirigtige lyskilde. Skalaen på energimærker kan variere lidt fra produkt til produkt, men for de fleste produkter går skalaen fra A+++ til A, hvor A+++ er den mest energirigtige belysning og A er den værste. A+++ er indikeret med en mørkegrøn pil, og skalaen bevæger sig derefter over i gul, orange og rød (A). Det vil sige, at du som udgangspunkt skal gå efter de grønne pile, helst den mørkegrønne, og undgå de gule, orange og røde pile, hvis du søger energirigtig belysning.

NUD Globe lyspæren har energiklassen A++, så det er stadig en acceptabel lyskilde.

 

Moderne energirigtig belysning

Energirigtig er ikke lig med umoderne – bare rolig. Idemøbler har faktisk en hel del energivenlige lamper, der vil passe rigtig godt ind i et moderne hjem. Tag for eksempel sådan en som den populære RAW, der med et design i sort metal er særligt populær. Kobber er også en af de hotteste trends for tiden. Her finder du flere forskellige lamper, heriblandt Mini Ball i energiklasse A++ til blot 400 kroner.

Søger du en vaskeægte design lampe, så findes der sådan en som VP Globe lampen, der foruden et interessant visuelt udtryk, der vil skabe opmærksomhed i stuen, også er mærket med energiklassen A++, og derfor er et acceptabelt valg til designer lampen. Med Cloud får du en lampe i samme energiklassen samt en lidt mere neutral og budgetvenlig lampe, da den kun koster 400 kroner. Begge lamper vil passe godt ind i den moderne stue, der søger en minimalistisk indretning.